De toegevoegde waarde van eHealth: Thuisarts.nl

Thuisarts.nl, de officiële medische online vraagbaak van de Nederlandse huisartsen die in 2012 werd gelanceerd, lijkt tot aanzienlijk minder consulten bij de huisarts te leiden. Dat is de conclusie van een artikel dat Nederlandse onderzoekers publiceerden in BMJ Open, de online publicatie van het gezaghebbende medische vaktijdschrift. Ze onderzochten trends in huisartsbezoeken over een periode van zes jaar: drie jaar voor, en drie jaar ná de lancering van Thuisarts.nl. Volgens het artikel zorgde de website van de Nederlandse huisartsen landelijk voor een maandelijkse afname van 675.000 huisartsconsulten.

 

Bron

 

De website van Thuisarts is volgens veel zorgverleners de eerste stap naar de integratie van eHealth in het zorglandschap van Nederland. Steeds meer eHealth toepassingen worden gebruikt, zoals het aanbieden van e-Consult in het patiëntportaal op uw website. eHealth zal de komende jaren steeds belangrijker worden, met als resultaat: tijdsbesparing door efficiëntie. Meer weten over innovatie in de zorg? Kijk een op: https://www.zorginnovatie.nl/.

Ik wil contact

Heeft u onze pagina met de veelgestelde vragen al bezocht?Houd mij op de hoogte

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Inschrijven

KvK: Z-NetwerkenNederland B.V. dossier 09177500 | Voorwaarden ZorgMail Voorwaarden ZorgMail Eerstelijns zorgverleners Voorwaarden Nederland ICT