De impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

De AVG (gepubliceerd 4-5-2016 in het publicatieblad Europese Unie) is een lijvig document. De nieuwe Europese privacyregels gaan 25 mei 2018 ingevoerd worden. De AVG vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens. Bedrijven moeten dus voor die datum hun bedrijfsvoering aangepast hebben aan de wet. In de WBG was er al veel goed geregeld. De nieuwe Europese wet doet er een schepje bovenop. Daarnaast zijn er een aantal termen veranderd. We werken op dit moment met bewerkersovereenkomst en dat worden straks verwerkersovereenkomsten.

 

[wpdevart_countdown text_for_day=”Dagen” text_for_hour=”Uur” text_for_minut=”Minuten” text_for_second=”Sec” countdown_end_type=”date” end_date=”25-05-2018 00:05″ start_time=”1517840284″ end_time=”0,1,1″ action_end_time=”hide” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ][/wpdevart_countdown]

 

Er zijn een groot aantal zaken waar bedrijven aandacht aan moeten besteden. Neem bijvoorbeeld het hebben van een Functionaris voor de Gegevensbescherming. Het bedrijf moet ook een helder privacy statement hebben. ZNN heeft te maken met bewerkersovereenkomsten die zij afsluit met haar klanten. Dit worden volgend jaar verwerkersovereenkomsten. De AVG gaat nieuwe eisen stellen (bijv. afspraken over wat er met de gegevens gebeurt bij het einde van de overeenkomst).

 

Z-Netwerken heeft regelmatig overleg met klanten en collega bedrijven over praktische zaken en zal u als klant dan ook op tijd informeren rondom de issues die spelen inzake de invoering van de AVG.

 

Tip: De site Nederland ICT geeft uitvoerige informatie over de AVG en geeft ook een nieuwsbrief over dit thema uit.

 

Lees verder: Z-Netwerken over AVG

Lees ook: NederlandICT over AVG

Ik wil contact

Heeft u onze pagina met de veelgestelde vragen al bezocht?Houd mij op de hoogte

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Inschrijven

KvK: Z-NetwerkenNederland B.V. dossier 09177500 | Voorwaarden ZorgMail Voorwaarden ZorgMail Eerstelijns zorgverleners Voorwaarden Nederland ICT