NEN ontwikkelt norm voor veilig mailen in de zorg

Als onderdeel van het project ‘Veilige Mail’ van het Informatieberaad Zorg werken belanghebbenden en experts uit de zorg aan een normenkader veilige e-mail. De beoogde veldnorm beschrijft in techniek neutrale termen de eisen waaraan e-mail, met daarin patiëntgegevens, zou moeten voldoen om veilig te zijn.
 
De eerste NEN-bijeenkomst vond plaats op 10 oktober, waarbij ZorgMail leverancier Enovation goed was vertegenwoordigd. In deze bijeenkomst zijn de volgende onderwerpen de revue gepasseerd: aanleiding & context, hoofdlijnen proces & inhoud, toelichting beschikbare technische standaarden en de vorming van een werkgroep.
 
Met een ambitieuze planning van 1 februari 2019 waarop de Nederlandse Technische Afspraak gereed zou moeten zijn, is een vijftal data ingepland waarop de werkgroep ‘Veilige mail in de zorg’ bijeenkomt. Het doel is om vervolgens in februari 2019 een presentatie te kunnen houden in het Informatieberaad Zorg. Gezien haar krachtige footprint in Nederland met de ZorgMail Secure e-mail propositie zal Enovation vanzelfsprekend actief participeren in de werkgroep.

Bron: www.zorgmail.nl

Heeft u hulp nodig?

Hoe kunnen wij u vandaag helpen?

Heeft u een vraag over de Passage ID? Lees dan eerst pagina 2 en 3 van deze handleiding: Passage ID instellen

Heeft u ondersteuning nodig bij het aanmaken van uw Passage ID of heeft u andere technische ondersteuning nodig? Maak dan een afspraak met onze servicedesk: Servicedesk Afsprakenplanner

Wilt u meer informatie over ZorgMail? Kijk dan eens op onze ZorgMail-pagina's: Informatie over ZorgMail

Wilt u contact opnemen met Z-Netwerken met een overige vraag? Ga naar onze contactpagina

Verwerkersovereenkomst aanvragen?

Bent u op zoek naar een verwerkersovereenkomst? Dan kunt u deze gemakkelijk en snel aanvragen door middel van de onderstaande knop. Verwerkersovereenkomst aanvragen

KvK dossier 09177500 | Voorwaarden ZorgMail Voorwaarden Nederland ICT Privacy Statement

Z-Netwerken Nederland is onderdeel van Enovation BV