Onze zorgoplossingen

ZorgMail

De verbindende schakel tussen zorgverleners in de gezondheidszorg.

e-Consult

Platform voor patiënten en zorgverleners om onderling te communiceren.

Digitale formulieren

Gestructureerde data invoer on- en offline voor de zorgsector.

Trainingen

Wat zijn Trainingen

Goede samenwerking tussen zorgprofessionals maakt de zorg beter. Z-Netwerken helpt zorgverleners om de onderlinge samenwerking te optimaliseren. Dit doen wij door training en ondersteuning bij het gebruik van beveiligde communicatietools. Dat kan op regionaal niveau of voor individuele praktijken. Instructie en opleiding vinden op locatie plaats, zodat u direct de informatie in uw eigen praktijk kunt toepassen.

 

Z-Netwerken levert ten behoeve van het veilig communiceren in de zorg trainingen aan 1e lijns zorgpraktijken.

Na afloop van de training zijn de medewerkers in staat om met de ZorgMail producten veilig te communiceren met collega zorgverleners, instanties, gemeenten en ook met de patiënt.

 

Hoe werkt 't

In de voorbereiding op de training ontvangt de praktijk een digitaal formulier. Z-Netwerken maakt hiervoor gebruik van hun eigen formulieren-app: Z-Form. Met dit formulier wordt de IT-omgeving en de aanwezige applicaties en abonnementen in kaart gebracht. Zo ontstaat een goede voorbereiding op de training. Vooraf kunnen adviezen gegeven worden om de randvoorwaarden voor een training in te vullen.

 

In de praktijk worden een of twee medewerkers uitgelegd hoe ZorgMail werkt, hoe je adressen van collega’s kan vinden en natuurlijk ook hoe je derden en patiënten kunt benaderen met een veilig e-mail bericht.

De medewerkers vertalen hun training door aan de collega’s in de praktijk.

Uiteraard is er documentatie beschikbaar, op papier en in links naar relevante webpagina’s.

 

Na afloop van een training wordt het gebruik door de praktijk gemonitord en zal de praktijk in de nazorg worden benaderd door de trainer. Praktijken zelf kunnen als ZorgMail abonnee een beroep doen op de servicedesk van Z-Netwerken.

Kijk eens op onze pagina met veelgestelde vragen.


Train the trainer

In de basis is het doel van onze trainingen het verschaffen van informatie en handsvaten waarmee potentiële toekomstige problemen voorkomen kunnen worden. Daarnaast richten wij onze trainingen dusdanig in, dat deelnemers de training na afloop ook zelf kunnen geven, bijvoorbeeld aan collega’s. Door dit ‘train the trainer’ principe verspreid de opgedane kennis zich door de gehele organisatie, daar profiteert de gehele keten van!

Waarom Trainingen

Veilige communicatie is zeker na de wet op de datalekken een zeer gebezigde term in het Nederlands zorglandschap. Z-Netwerken ervaart dat er in de praktijken veel vragen zijn over veilig mailen. Er is begripsverwarring, er zijn vragen over:

 

 • Is alles in mijn praktijk aanwezig om veilig te kunnen e-mailen?

  In de basis heeft u een computer met internetverbinding nodig om veilig te kunnen e-mailen met ZorgMail. ZorgMail is, zoals u wellicht weet, te koppelen met e-mailprogramma’s, zoals Microsoft Outlook. Ons advies is om ZorgMail in combinatie met Outlook 2010 of nieuwer te gebruiken.

 • Wat doe ik wanneer met welke software?

  ZorgMail biedt u de benodigde onderdelen om veilig te kunnen communiceren. Denk hierbij allereerst aan het beveiligde digitale communicatienetwerk waarover uw berichten verzonden worden. Ook het landelijk adresboek van ZorgMail is van groot belang, hierin vindt u alle op ZorgMail aangesloten gebruikers. Met de ‘veilig verzendbutton’, die geïmplementeerd kan worden in Outlook 2010 of nieuwer, is veilig e-mailen een fluitje van een cent.

 • Hoe richt ik e.e.a. zo in dat het niet alleen vandaag maar ook morgen werkt?

  ZorgMail is een communicatiemiddel met oog voor de toekomst. Er wordt constant gewerkt om ZorgMail te verbeteren zodat dit aansluit aan een constant veranderende zorgmarkt. Wanneer u zich abonneert op ZorgMail, zal er een implementatie bij u op locatie plaatsvinden, waardoor ZorgMail gemakkelijk te gebruiken is. Zo werkt ZorgMail morgen ook. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan zit onze servicedesk vijf dagen per week voor u klaar.

 • Waar vind ik adressen van collega zorgverleners?

  Alle bij ZorgMail aangesloten leden zijn te vinden in het landelijk adresboek van ZorgMail. Nadat u zich geabonneerd heeft, ontvangt u inloggegevens om het adresboek in te zien en uw gewenste contactpersonen te selecteren.

 

Verder zien wij ook dat door de diversiteit van systemen de vragen uit de praktijk nopen tot een praktijkgerichte aanpak. Een uniforme handleiding en instructie is niet te maken. De praktijkgerichte aandacht en de op de praktijk specifiek gerichte training slaat enorm aan bij onze afnemers.

Trainingen voor wie?

Z-Netwerken levert trainingen aan alle 1e lijns zorgpraktijken die werken met ZorgMail.

Heeft u hulp nodig?

Hoe kunnen wij u vandaag helpen?

Heeft u een vraag over de Passage ID? Lees dan eerst pagina 2 en 3 van deze handleiding: Passage ID instellen

Heeft u ondersteuning nodig bij het aanmaken van uw Passage ID of heeft u andere technische ondersteuning nodig? Maak dan een afspraak met onze servicedesk: Servicedesk Afsprakenplanner

Wilt u meer informatie over ZorgMail? Kijk dan eens op onze ZorgMail-pagina's: Informatie over ZorgMail

Wilt u contact opnemen met Z-Netwerken met een overige vraag? Ga naar onze contactpagina

Verwerkersovereenkomst aanvragen?

Bent u op zoek naar een verwerkersovereenkomst? Dan kunt u deze gemakkelijk en snel aanvragen door middel van de onderstaande knop. Verwerkersovereenkomst aanvragen

KvK dossier 09177500 | Voorwaarden ZorgMail Voorwaarden Nederland ICT Privacy Statement

Z-Netwerken Nederland is onderdeel van Enovation BV