Onze zorgoplossingen

ZorgMail

De verbindende schakel tussen zorgverleners in de gezondheidszorg.

e-Consult

Platform voor patiënten en zorgverleners om onderling te communiceren.

Digitale formulieren

Gestructureerde data invoer on- en offline voor de zorgsector.

ZorgMail

Verwerkersovereenkomst

Bent u ZorgMail-gebruiker in de regio van Z-Netwerken? Dan dient u een verwerkersovereenkomst met Z-Netwerken af te sluiten. Om u optimaal van dienst te zijn, hebben wij het genereren van verwerkersovereenkomsten geautomatiseerd. Wilt u een verwerkersovereenkomst sluiten met Z-Netwerken, klik dan hier: verwerkersovereenkomst aanvragen.

 

Het invullen en lezen van dit digitale formulier neemt gemiddeld 15 minuten in beslag, hierna ontvangt u direct uw definitieve, geaccordeerde verwerkersovereenkomst.

Doorlooptijd langer dan normaal

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan: de AVG-privacywet is sinds 25 mei 2018 een feit.

Deze privacywet verplicht iedereen die met privacygevoelige (patiënt-)gegevens omgaat, dit op aantoonbare, veilige wijze te doen.

 

ZorgMail biedt zorgverleners en gemeenten de mogelijkheid tot het veilig uitwisselen van e-mails en gevoelige (patiënt-)data.

De AVG-privacywet beweegt daarom plots veel zorgverleners tot het abonneren op ZorgMail.

Door de groei aan ZorgMail-aanvragen, is de implementatie doorlooptijd langer dan normaal.

 

Houd u alstublieft rekening met gemiddeld 10 weken aan doorlooptijd, voordat ZorgMail operationeel is binnen uw praktijk.

 

Onze excuses voor de langere doorlooptijd.

ZorgMail Send Message & Passage ID

Vanaf 19 maart 2018 kunt u gebruik maken van de nieuwe applicatie ZorgMail Send Message. Zoals 2 maart 2018 aangekondigd per post en Secure e-mail wordt de huidige ZorgMail App applicatie vervangen door ZorgMail Send Message. ZorgMail Send Message biedt dezelfde functionaliteit als de ZorgMail App maar is een stuk intuïtiever en heeft een nieuwe look and feel.

 

Om gebruik te kunnen maken van ZorgMail Send Message, dient u eerst een aantal stappen te doorlopen. Heeft u vragen? Kijk eens bij de veelgestelde vragen over Passage ID of neem contact op met de Z-Netwerken Servicedesk via de afsprakenplanner.

Wat is ZorgMail

ZorgMail is de landelijke berichtendienst waarmee u als zorgverlener veilig en gemakkelijk berichten kunt uitwisselen. Jaarlijks worden via het netwerk ruim 65 miljoen berichten uitgewisseld door meer dan 13.000 zorgorganisaties, in zowel de eerste- als de tweedelijns zorg. De dienst is opgebouwd uit verschillende modules en sluit aan op de actuele situatie binnen de gezondheidszorg. De berichtendienst kan gekoppeld worden aan het (zorg)informatiesysteem, maar is ook te gebruiken als standalone oplossing.

 

ZorgMail is ontworpen om zo laagdrempelig en gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Zo kan de veilige berichtendienst geïntegreerd worden met verschillende e-mailprogramma’s, zoals Outlook. Daarnaast maakt de koppeling met ruim 250 informatiesystemen het mogelijk om binnenkomende data en informatie direct te verwerken in het patiëntendossier. Met Zorgmail kunt u al communiceren met de meeste Nederlandse zorgverleners. Het gebruikersaantal stijgt nog steeds en wij zijn erg trots op onze groeiende community! De veilige communicatieoplossing is breed inzetbaar en inmiddels zelfs ook beschikbaar voor gemeenten, mondzorg en POH. Uiteraard verwelkomen wij ook u om veilig te communiceren met de community!


Voordelen van ZorgMail:

  • Verstuur en ontvang EDIFACT berichten: directe verwerking van informatie
  • Gegarandeerde beveiligde e-mailuitwisseling
  • Bijlagen veilig versturen met File Transfer
  • Twee-factor authenticatie voor maximale veiligheid
  • Ruim 13.000 aangesloten (zorg)organisaties
  • Gekoppeld met ruim 250 informatiesystemen
  • Geschikt voor alle typen zorgverleners en gemeenten
  • Een groeiende community: sinds kort is onze communicatieoplossing ook beschikbaar voor de mondzorg
  • Een gebruiksvriendelijk online adresboek waarin alle deelnemers opgenomen zijn

 

ZorgMail

Hoe werkt 't


Binnen ZorgMail worden twee vormen van elektronische communicatie onderscheiden. Enerzijds is er sprake van uitwisseling van informatie tussen informatiesystemen en anderzijds gaat het om communicatie tussen personen. Voor beide vormen wordt gebruik gemaakt van authenticatie: iedere afzender en geadresseerde is bekend.

 

Het gehele proces is transparant en tot in de details te volgen waardoor berichten nooit zoek kunnen raken. ZorgMail wordt beheerd door VANAD Enovation en voldoet aan de vereiste normen voor informatiebeveiliging in de zorg, waaronder NEN7510, ISO27001 en ISO27002.

 

Meer weten? Neem contact op


Veilig e-mailen met patiënten

 

Met Secure Hosted Mail mailt u veilig met andere ZorgMail deelnemers, patiënten, mantelzorgers en andere professionals buiten de ZorgMail community. Ontvangers buiten de community openen uw mail door middel van een apart toegezonden verificatiecode. Zo weet u zeker dat vertrouwelijke informatie ook buiten de community veilig wordt afgeleverd.

De ontvanger kan uw bericht lezen in ZorgMail en kan vervolgens veilig reageren op uw bericht.

 

Bent u huisarts en heeft u al een ZorgMail account? Lees onze leaflet voor meer informatie over hoe u kunt starten met veilig e-mailen.

 

Waarom ZorgMail

Iedere zorgverlener heeft volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de privacy van zijn of haar patiënten te beschermen. Daarnaast worden onder andere zorgverleners door de Wet Datalekken verplicht om een datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens, wat imagoschade en een fikse boete kan opleveren. Deze situatie wilt u als zorgverlener natuurlijke koste wat kost voorkomen.

 

Hoewel cybercriminelen op verschillende manieren kunnen aanvallen, vormt de reguliere e-mail het grootste gevaar. Wanneer een onbeveiligde e-mail verstuurd wordt, dan wordt deze semi-openbaar gemaakt. Niet alleen kan de e-mail, inclusief bijlagen, onderschept en uitgelezen worden, ook kan de e-mail aangepast en doorgestuurd worden met bijvoorbeeld een virus!


U zult begrijpen dat veilig e-mailen belangrijk is, maar wij begrijpen dat u niet zit te wachten op een complexe toepassing om dit te realiseren. Daarom bieden wij ZorgMail. Dit biedt optimale veiligheid tijdens het versturen en ontvangen van e-mails en is ook zeer gemakkelijk te gebruiken vanwege de brede integratie met vele informatiesystemen van verschillende typen zorgverleners. Ook beschikt u over de (technische) hulp van onze servicedesk, bijvoorbeeld bij vragen over het berichtenverkeer. Met ZorgMail heeft u dus geen zorgen meer over inbraak op privacy, waardoor u zich volledig kan richten op de zorg en welzijn van uw patiënten.

Heeft u hulp nodig?

Hoe kunnen wij u vandaag helpen?

Heeft u een vraag over de Passage ID? Lees dan eerst pagina 2 en 3 van deze handleiding: Passage ID instellen

Heeft u ondersteuning nodig bij het aanmaken van uw Passage ID of heeft u andere technische ondersteuning nodig? Maak dan een afspraak met onze servicedesk: Servicedesk Afsprakenplanner

Wilt u meer informatie over ZorgMail? Kijk dan eens op onze ZorgMail-pagina's: Informatie over ZorgMail

Wilt u contact opnemen met Z-Netwerken met een overige vraag? Ga naar onze contactpagina

Verwerkersovereenkomst aanvragen?

Bent u op zoek naar een verwerkersovereenkomst? Dan kunt u deze gemakkelijk en snel aanvragen door middel van de onderstaande knop. Verwerkersovereenkomst aanvragen

KvK dossier 09177500 | Voorwaarden ZorgMail Voorwaarden Nederland ICT Privacy Statement

Z-Netwerken Nederland is onderdeel van Enovation BV