ZorgMail

ZorgMail

De verbindende schakel tussen zorgverleners in de gezondheidszorg.

e-Consult

Platform voor patiënten en zorgverleners om onderling te communiceren.

Digitale formulieren

Gestructureerde data invoer on- en offline voor de zorgsector.

Mondzorg

ZorgMail voor tandartsen

Ook binnen de mondzorg is het belangrijk dat er veilig wordt gecommuniceerd in de gehele keten én met cliënten. ZorgMail is de verbindende schakel tussen onder andere ziekenhuizen, tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en andere zorgverleners in de mondzorg. Vanuit een gekoppeld informatiesysteem stuurt u direct foto’s, dossiers en behandelverslagen veilig naar collega zorgverleners. De meeste gekoppelde tandartsinformatiesystemen bieden daarnaast ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit het systeem veilig te e-mailen naar cliënten.

 

De kracht van ZorgMail

De kracht van ZorgMail is dat berichten zowel vanuit het informatiesysteem als e-mail kunnen worden verstuurd.

 

ZorgMail zorgt er allereerst voor dat u vanuit het informatiesysteem direct uw verwijzingen, verslagen en foto’s naar het ziekenhuis of collega zorgverleners kunt sturen. De berichten die u ontvangt kunnen vervolgens worden afgeleverd in de beveiligde Hosted Mail omgeving of rechtstreeks in het informatiesysteem worden opgehaald.

 

Berichten die direct aan het informatiesysteem gekoppeld worden, worden gestructureerde berichten genoemd. Dit type bericht wordt veelvuldig gebruikt in de zorgcommunicatie en maakt daarom directe communicatie mogelijk tussen informatiesystemen.

 

ZorgMail is al jaren de standaard op het gebied van uitwisseling van gestructureerd berichtenverkeer. Een veilige oplossing met veel gebruiksgemak.

Beroepsverenigingen raden ZorgMail aan!

Het jaar 2017 stond voor ZorgMail in het teken van de mondzorg. De populariteit onder tandartsen groeide, wat leidde tot een zeer succesvolle samenwerking tussen ZorgMail leverancier VANAD Enovation en haar partners, waaronder Z-Netwerken, en de grootste beroepsverenigingen in de mondzorg: de KNMT, ANT en NVM. Meer weten hierover? Klik dan op de volgende links om de promotieberichten over ZorgMail per beroepsvereniging te bekijken:

 

 • KNMT“Wilt u veilig gegevens van uw patiënten uitwisselen met collega’s? Dan raadt de KNMT u ZorgMail aan.”
 • ANT“Als tandarts bent u verantwoordelijk voor het zorgvuldig  omgaan met de privacygegevens van uw patienten.”
 • NVM“De Mondzorg krijgt de smaak te pakken met het kiezen voor en het in gebruik nemen van ZorgMail.”

 

Direct versturen vanuit het tandartsinformatiesysteem

Hoe fijn is het om direct vanuit het TIS beveiligd te versturen? Het kan immers heel eenvoudig met ZorgMail. Onderstaande systemen zijn al gekoppeld met de beveiligde berichtendienst. Dat betekent dat u met een ZorgMail abonnement direct vanuit deze systemen berichten kunt sturen naar bijvoorbeeld collega tandartsen of specialisten in het ziekenhuis.

 

 • Exquise (Vertimart)
 • Novadent (Complan)
 • Simplex (Gé systems)
 • Oase (VST Software)
 • i-Ortho (HoCu Systems)
 • OrthWin (NetPoint)
 • ByteGear (Synerga B.V.)

 

Met Simplex en Oase is het ook mogelijk om berichten direct in het systeem te ontvangen. Bij Exquise en Novadent ontvangt u de berichten in de Hosted Mail omgeving van ZorgMail. Heel gemakkelijk én veilig.

Communiceren met de Kaakchirurgie

Nagenoeg alle ziekenhuizen in Nederland zijn aangesloten op ZorgMail. In onderstaande kaart vindt u alle ziekenhuizen die zijn aangesloten in de regio’s Z-Netwerken, Sleutelnet en REN West-Brabant. Tandartsen kunnen via ZorgMail verwijzingen en foto’s sturen naar het ziekenhuis. Het ziekenhuis kan verslagen ook beveiligd sturen naar de eerstelijns mondzorg. Bij het LUMC en Amphia ziekenhuis zijn de Kaakchirurgie afdelingen inmiddels gestart met het versturen van verslagen naar tandartsen.

 

 

Legenda

 • Paars: Tandartspraktijken aangesloten op ZorgMail
 • Lichtblauw: Mondzorgpraktijken aangesloten op ZorgMail (mondhygiënisten, orthodontisten, tandheelkunde)
 • Donkerblauw: Ziekenhuizen aangesloten op ZorgMail

Meer weten of direct aanmelden?

Direct aansluiten? Klik op Direct Aanmelden op onze ZorgMail pagina om voor uw praktijk een abonnement af te sluiten.

Meer weten over beveiligde communicatie bij uw praktijk? Download de brochure of neem contact met ons op. Neem contact op

 

Heeft u hulp nodig?

Hoe kunnen wij u vandaag helpen?

Heeft u een vraag over de Passage ID? Lees dan eerst pagina 2 en 3 van deze handleiding: Passage ID instellen

Heeft u ondersteuning nodig bij het aanmaken van uw Passage ID of heeft u andere technische ondersteuning nodig? Maak dan een afspraak met onze servicedesk: Servicedesk Afsprakenplanner

Wilt u meer informatie over ZorgMail? Kijk dan eens op onze ZorgMail-pagina's: Informatie over ZorgMail

Wilt u contact opnemen met Z-Netwerken met een overige vraag? Ga naar onze contactpagina

Verwerkersovereenkomst aanvragen?

Bent u op zoek naar een verwerkersovereenkomst? Dan kunt u deze gemakkelijk en snel aanvragen door middel van de onderstaande knop. Verwerkersovereenkomst aanvragen

KvK dossier 09177500 | Voorwaarden ZorgMail Voorwaarden Nederland ICT Privacy Statement

Z-Netwerken Nederland is onderdeel van Enovation BV