Passage ID ondersteuning

Stappenplan Passage ID

Aanmaken Passage ID-account (per bij-ZorgMail-aangesloten zorgverlener en per praktijk)

 

 1. Ga naar: https://account.passageid.nl/

 

 1. Klik op de knop ‘Registreer nu

 

 1. Vul een geldig, persoonlijk e-mailadres in van de account-eigenaar. (Niet uw ZorgMail-adres invullen! Voorbeeld: naam@z-netwerken.nl) Klik op Verifieer.

 

 1. Open het opgegeven e-mailadres, maar sluit het internet-venster niet! U ontvangt nu op het opgegeven e-mailadres een bericht met daarin een code. Vul deze ontvangen code in op de website waarop u zojuist het e-mailadres invoerde. Sluit opnieuw af met de knop Verifieer.

 

 1. U komt terecht in een scherm waarop u accountgegevens kunt invoeren. Vul uw gegevens in en kies een wachtwoord voor uw Passage ID-account. Sluit af met de knop ‘Registreer’

 

 1. Account aangemaakt. Klik op de knop Ga naar mijn Passage ID.

 

 1. U ziet nu een scherm met zes tegels. Klik op de linker-boventegel: ZorgMail Mijn Hosted Mail.

 

 1. Mailboxen beheren. U ziet een scherm waar u een gebruikersnaam en wachtwoord in kunt vullen om uw ZorgMail e-mailadres te koppelen aan uw Passage ID-account. U kunt meerdere ZorgMail e-mailadressen koppelen aan één Passage ID-account. Voor optimale veiligheid raden wij aan om per Passage ID-account één ZorgMail e-mailadres te koppelen. Voer de gegevens in en sluit af met de knop ‘Mailbox koppelen’.

 

Gebruikersnaam/wachtwoord kwijt? Stuur een e-mail naar servicedesk@z-netwerken.nl. Vraag eerst een overzicht van uw ZorgMail-postbussen op. Voorzie ons in uw e-mail van uw praktijknaam, NAWgegevens en tenminste één mobiel telefoonnummer zodat wij op veilige wijze kunnen reageren op uw bericht. Daarna kunt u in uw reactie aangeven welke ZorgMail postbussen wij voor u mogen heractiveren; van welke postbussen u een gebruikersnaam en activatiecode wenst te ontvangen.

 

 1. Klaar! U kunt nu navigeren naar de website: https://mail.zorgmail.nl/. Log in met het zojuist aangemaakte Passage ID-account en u kunt beginnen met veilig e-mailen vanuit de ZorgMail WebMail.

 

 1. Uw ZorgMail e-mailadres koppelen aan een e-mailprogramma zoals Outlook, Thunderbird of Apple Mail? Lees verder!

 

 1. U heeft bij stap 8 uw ZorgMail e-mailadres gekoppeld aan uw Passage ID account. Nadat u op de knop Mailbox koppelen drukte, verscheen er een regel met een naam en enkele persoonlijke accountgegevens. Aan de rechterkant van uw scherm treft u drie blauwe knoppen aan. De meest rechter blauwe knop heeft het icoon van een sleutel. Klik hierop.

 

 1. Voor het koppelen van uw ZorgMail e-mailadres aan een e-mailprogramma, zoals Outlook, Thunderbird, Apple Mail en Windows Live Mail heeft u een zogenaamde Hosted Mail Key nodig. Deze kunt u in dit scherm genereren. Klik op de knop ‘Genereren’. Er verschijnt een lang wachtwoord. Kopieer dit wachtwoord en sla dit wachtwoord veilig op, bijvoorbeeld in een beveiligd wachtwoordprogramma. U heeft dit wachtwoord mogelijk in de toekomst nodig en u kunt ditzelfde wachtwoord niet opnieuw opvragen!

 

 1. Wanneer u beschikt over een Hosted Mail Key, dan kunt u de stappen volgen in deze handleiding om uw ZorgMail e-mailadres te koppelen aan een e-mailprogramma, zoals Outlook (vanaf pagina 5): Installatiehandleiding ZorgMail Secure Mail.

Heeft u hulp nodig?

Hoe kunnen wij u vandaag helpen?

Heeft u een vraag over de Passage ID? Lees dan eerst pagina 2 en 3 van deze handleiding: Passage ID instellen

Heeft u ondersteuning nodig bij het aanmaken van uw Passage ID of heeft u andere technische ondersteuning nodig? Maak dan een afspraak met onze servicedesk: Servicedesk Afsprakenplanner

Wilt u meer informatie over ZorgMail? Kijk dan eens op onze ZorgMail-pagina's: Informatie over ZorgMail

Wilt u contact opnemen met Z-Netwerken met een overige vraag? Ga naar onze contactpagina

Verwerkersovereenkomst aanvragen?

Bent u op zoek naar een verwerkersovereenkomst? Dan kunt u deze gemakkelijk en snel aanvragen door middel van de onderstaande knop. Verwerkersovereenkomst aanvragen

KvK dossier 09177500 | Voorwaarden ZorgMail Voorwaarden Nederland ICT Privacy Statement

Z-Netwerken Nederland is onderdeel van Enovation BV