ZorgMail

ZorgMail

De verbindende schakel tussen zorgverleners in de gezondheidszorg.

e-Consult

Platform voor patiënten en zorgverleners om onderling te communiceren.

Digitale formulieren

Gestructureerde data invoer on- en offline voor de zorgsector.

Veilig e-mailen

Veilig mailen

E-mail wordt veel gebruikt in de dagelijkse praktijk van de zorgverlener, maar dit gebeurt lang niet altijd op een veilige manier. Vaak worden berichten via het openbaar internet verstuurd. Als de verbinding versleuteld is, kan een bericht niet worden onderschept of aangepast tijdens het transport. Maar hoe weet u dit zeker? ZorgMail verzorgt al bijna 30 jaar de communicatie in de zorg en is inmiddels de standaard voor veilige gegevensuitwisseling. Of het nou gaat om communicatie tussen verschillende informatiesystemen of om e-mail met zorgverleners of patiënten.

 

 

De ZorgMail community

·         13.000 aangesloten zorgorganisaties
·         70 miljoen berichten per jaar
·         Eerste- en tweedelijns zorg
·         Veilig communiceren binnen en buiten de community

 

De deelnemers van ZorgMail vormen samen inmiddels een community die bestaat uit onder andere huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, verloskundigen, ziekenhuizen, laboratoria, huisartsenposten, GGD, GGZ, ZBC en verpleeg- en verzorgingshuizen. Daarnaast heeft inmiddels al meer dan een kwart van de Nederlandse gemeenten gekozen voor ZorgMail en maken inmiddels ook tandartspraktijken en andere zorgverleners in de mondzorg deel uit van het beveiligde netwerk.

Veilig e-mailen binnen de ZorgMail community

Beveiligde communicatie is belangrijk als het gaat om privacygevoelige gegevens of vertrouwelijke data. In de zorg heeft u daar al snel mee te maken. VANAD ENovation, leverancier van ZorgMail, heeft afspraken gemaakt met mailproviders. Deze afspraken gaan over security, certificering, toegang tot systemen en de technologie rondom het beheer van de omgevingen. Dat heeft ertoe geleid dat alleen de domeinen van mailproviders waarmee afspraken zijn gemaakt worden opgenomen in de Safe Relay domeinen.

Zo is mailen van en naar een geregistreerd domein in de Safe Relay altijd gegarandeerd veilig. Iedere ZorgMail deelnemer kan al veilig mailen met alle andere ZorgMail gebruikers.

Veilig e-mailen buiten de ZorgMail community

Als ZorgMail deelnemer kunt u ook beveiligd mailen met patiënten of andere personen die geen ZorgMail adres hebben of geen gebruik maken van gekoppeld Safe Relay domein. De ontvanger krijgt dan een mail met daarin een link naar het daadwerkelijke bericht en met een per SMS toegezonden code kan het bericht worden geopend en beantwoord. Ook bijlagen kunnen op deze manier eenvoudig worden meegestuurd.

Meer over veilig mailen

Ook starten met veilig mailen of meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op Neem contact op

 

Heeft u hulp nodig?

Hoe kunnen wij u vandaag helpen?

Heeft u een vraag over de Passage ID? Lees dan eerst pagina 2 en 3 van deze handleiding: Passage ID instellen

Heeft u ondersteuning nodig bij het aanmaken van uw Passage ID of heeft u andere technische ondersteuning nodig? Maak dan een afspraak met onze servicedesk: Servicedesk Afsprakenplanner

Wilt u meer informatie over ZorgMail? Kijk dan eens op onze ZorgMail-pagina's: Informatie over ZorgMail

Wilt u contact opnemen met Z-Netwerken met een overige vraag? Ga naar onze contactpagina

Verwerkersovereenkomst aanvragen?

Bent u op zoek naar een verwerkersovereenkomst? Dan kunt u deze gemakkelijk en snel aanvragen door middel van de onderstaande knop. Verwerkersovereenkomst aanvragen

KvK dossier 09177500 | Voorwaarden ZorgMail Voorwaarden Nederland ICT Privacy Statement

Z-Netwerken Nederland is onderdeel van Enovation BV